menneet esitykset

Menneet esitykset

Teatteritoiminta on ollut osa Koirakiven nuorisoseuran toimintaa jo vuosikymmenten ajan. Tältä sivulta löydät katsauksen menneisiin esityksiimme!

käsikirjoittaja: Ilpo Tuomarila
sovitus: Jukka Keinonen
ohjaus: Auli Eskola

Elämänkerrallinen musiikkinäytelmä kertoo iskelmätaivaan tähdestä, meidän sinivalkoisesta äänestä, Katri Helenasta. Hän on ollut meidän tunteiden tulkki vuosikymmenten ajan. Kesän näytelmä avaakin Katri Helenan matkaa sota-ajan oloista tähän päivään, niin menestyksen tuomaan nosteeseen kuin henkilökohtaisen elämän menetyksiin.

Koirakiven Nuorisoseuran oma kesäteatteri on valloittanut katsojien sydämet useilla musiikkinäytelmillä. Kesän 2023 esityksen Katri Helena rooliin nousee pienen Katrin lisäksi, nuorta ja nuorta aikuista Katri Helena –roolia esittävä Ida Raekorpi sekä varttuneempaa Katri Helenaa Niina Konttinen.

Teatteri esityksen ohjaaja Auli Eskola toivottaa kaikki katsomaan Suomen sinivalkoisen äänen kappaleilla siivitettyä musiikkinäytelmää. Kulman Kundit -bändi takaa musiikin laadun ja äänentoiston joka esityksessä.  Ohjaaja kertoo, miten Katri Helena on iskelmälaulajana tunnettu tanssilavojen ja viihdekonserttien lisäksi tehnyt uraa musikaali- ja operettiesiintyjänä. Hän on ollut mukana Danny -kiertueella ja edustanut maatamme kahdesti Euroviisuissa. Monien rakastama artisti on kulkenut elämässämme jo usean sukupolven ajan tunteidemme tulkkina, tanssiin pyörittäjänä ja elämän hetkien tunnelmanluojana. Kappaleet Puhelinlangat laulaa, Letkis, Katson sineen taivaan, Anna mulle tähtitaivas, Ei kauniimpaa, Mun sydämeni tänne jää ja useita muita kuullaan kesän huikeassa kesäteatteriesityksessä.

 

Koirakiven kesäteatteriin 2022 upea Harmony Sisters –musiikkinäytelmä

Meidän kesäteatteri on profiloitunut vuosien saatossa musiikkinäytelmiin. Sen on mahdollistanut hyvin harjoitelleet esittäjät, taitavat laulajat, teatterin oma Kulman Kundit –livebändin ammattitaitoinen soittaminen, tasokas äänentoisto, sitoutunut monivuotinen ohjaustyö ja koko kylän kanssa yhdessätekemisen meininki. Kaikki tämä on nostanut meidät kesäteatterikävijöiden ja musiikin ystävien kesän kokokohdaksi.

”Haluamme tarjota taas jotain uutta, ottaa haasteita ja kehittyä”, raottaa laadusta vastaava ohjaaja Auli Eskola. Harmony Sisters -musiikkinäytelmän on kirjoittanut Helena Anttonen. Valtosen sisaruksia aikuisina esittävät Niina Konttinen, Nina Ruuth ja Mirva Hämäläinen sekä sisaruksia nuorina Eevi, Enni ja Emma Hämäläinen. Laulajia ohjaa Ida Raekorpi.

Kotkassa Valtosen sisaruksien kiinnostuksena olivat amerikkalaiset elokuvat ja niiden jazz- ja swing-iskelmät. Sisarukset oppivat kappaleiden sanoja, alkoivat tehdä niihin itse stemmoja ja lauloivat yhdessä. Se oli heistä hauskaa. Paljon myöhemmin he saivat nuotteja kappaleisiin.

Kotkalaiset Valtosen sisarukset syntyivät ensimmäisen maailmansodan vuosina, Suomen itsenäistymisen aikaan. Harmony Sisters esiintyi ja levytti 30-luvun puolivälistä 50-luvulle. Valtosten sisarusten yhteissointi, rytmisyys ja monipuolinen musikaalisuus oli aivan poikkeuksellista.

KOIRAKIVEN KESÄTEATTERI RÄJÄYTTÄÄ KATSOMON KESÄLLÄ 2021

Koirakiven kesäteatterissa nähdään Autiotalo- musiikkiteatteriesitys. Se tarjoaa katsojalle ajan kuvaa ja tarinaa 80-luvun Suomesta, kun Dingo-yhtye sai aikaan maanlaajuisen hysterian. Dingon kanssa samanaikaisesti nousivat kaikkien tietoisuuteen Popeda ja Yö.

Käsikirjoittaja Katariina Leino kirjoittaa tarinaa tamperelaisesta musiikillisesti jakautuneesta perheestä. Naisväki fanittaa Dingoa – ensin yksi tyttäristä ja sitten kaikki. Miesväki uskoo vahvasti Popedaan ja manserockin jyrisevään voimaan.

Näytelmän ohjaa vahvalla osaamisella, Auli Eskola.  Musiikkikappaleiden esittämisestä vastaa Koirakiven taitavat esiintyjät ja tietty Kulman Kundit –livebändi.  Koirakiven kesäteatterissa ”Nipa” Neumannin rooliin hyppää Olli Marjalaakso. Popedan kappaleita tulkitsee Panu Konttinen ja Veikka Karjalainen ja Yön kappaleita Aki Pekkanen. Joka vuotiseen tapaan kesäteatterin näyttämöllä osassa esityksiä nähdään, ”meidän oma poika”, nyt maa- ja metsätalousministerin pestiä hoitava ja seuran puheenjohtaja Jari Leppä.

Koirakivenkesäteatterin 2019 esitys 

KOIRAKIVEN KESÄTEATTERI tuo tulevana kesänä lavalle Topi Sorsakosken tarinan. ”Kaksi kitaraa – Topi Sorsakosken tie Ähtäristä tähtiin” -musikaalissa soi taiteilijan ja Agents-yhtyeen musiikki. Topia esittää Veikka Karjalainen. Rautalankameiningistä takaa meidän Kulman Kundit – live bändi. Musiikkinäytelmien käsikirjoittaja, Marianne Tikkanen, on Koirakiveläisille entuudestaan tuttu. ”Tähdet, tähdet”, ”Teuvo ja Paperitaivas”, ”Unelma onnesta” ja ”Hetki Lyö” –musiikkinäytelmät ovat myös Mariannen käsialaa.

Suomalaisten suosikkiartistin, Topi Sorsakosken tarina on ainutlaatuinen matka isäukon tangopumpusta kansansuosion huipulle. Sattumien summa ja turnajaiset turkulaisella nakkikioskilla sinetöivät Sorsakosken nousun Agents -yhtyeen keulakuvaksi 1980-luvulla.

Topi Sorsakoski oli armoitettu huumorimies ja henkeen ja vereen suomalaisen lavakulttuurin puolestapuhuja. Kaksi kitaraa –musiikkinäytelmä on historiallisesti korrekti ja varsin hulvaton musiikkinäytelmä Pekka Tammilehdon tiestä Topi Sorsakoskeksi ja matkasta suomalaisen rautalanka musiikin kuninkaaksi.

Ohjaaja Eskola kertoo, että meillä esityksessä on kolmisenkymmentä esiintyjää ja bändin pojat. Esityksiä on kaikkiaan neljätoista. Ensiesitys on 29.kesäkuuta ja silloin katsojille tarjotaan seuran 100 -vuotisjuhlan kunniaksi kakkukahvit.

Tunnetusti meillä Koirakivessä on iloinen ja ”reilumeininki” henki. Eskola lupaa kesän esityksen olevan mukaansa tempaava ja antaa luvan laulaa mukana.

Käsikirjoittaja on Saku Heinonen ja ohjaaja Auli Eskola. Musiikkinäytelmä keskittyy sekä Juice Leskisen lapsuuden ja nuoruuden perheeseen kuin myös 80-luvun suuren suosion aikaan, jolloin Leskisestä muokkautui koko Suomen kansan rock-lyriikan taituri, suomalaisen rockin luoja ja suuri suomalaisten oma taiteilija.

Leskisen tunnetuimmista kappaleista kuullaan mm. ”Marilyn”, ”Viidestoista yö”, ”Ei elämästä selviä hengissä”, ”Musta aurinko nousee”, ” Juankoski here I come” ja ”Kaksoiselämää”. Pääroolia esittää Panu Konttinen ja live säestäjänä Kulman Kundit -bändi; Matti Hussi kosketinsoittimet, Riku Heino rummut, Juha Johansson kitarat, Kimmo Sappinen basso. Kulman kundit bändi täyttää kesällä kymmenen vuotta, jota juhlitaan 6.7.2018.

Ohjaaja Eskolan mukaan esitys tulee sopimaan hyvin Koirakiven musiikkipitoisten kesäteatteriesityksien jatkoksi ja saa monessa kohdassa hymyn huulille.

Käsikirjoittaja Jarmo Tulonen
Ohjaaja Auli Eskola

Näytelmän käsikirjoitus on Jarmo Tulosen ja ohjauksesta vastaa Auli Eskola. Ensi-ilta on ensimmäinen päivä heinäkuuta ja esityksiä kaikkiaan on neljätoista, viimeinen esitys on 16.7. sunnuntaina. Musiikkinäytelmä Laila  –päivien kimallus kuvaa Laila Kinnusen elämää kohtauksittain, jääden Lailan päivien kimallus hetkiin.

Suomi 100 vuotta teemaan sopii tämä näytelmä, kun liikkeelle lähdetään sota-ajan Suomessa. Alussa nähdään miten Lailan vanhemmat lähettävät tyttärensä sotalapseksi Ruotsiin. ”Tähän meillä on kesäksi tulossa lapsikuoro laulamaan”, kertoo ohjaaja Eskola.

www.johnnyperkka.com

 

Laila Kinnunen voitti Iskelmälaulun SM-kilpailut Helsingissä vuonna 1955, ja pääsi solistiksi Lasse Pihlajamaan orkesteriin seuraavana vuonna. Ensimmäisen levytyksen Laila teki vuonna 1957 ”Lazzarella”, joka oli heti menestys. Muita 1950-luvun menestyslevytyksiä olivat muun muassa ”Illalla, illalla”, ”Kellä kulta, sillä onni” ja ”Kuume”. Hän pääsi edustamaan Suomea euroviisuinkin.

Koirakiven kesäteatterin näytelmässä kuvataan 50- ja 60 -luvun tunnelmaa ja Laila Kinnusen päivien kimalluksen hetkiä. Näytelmän loppuun saadaan sikermä ikivihreitä, jotka soivat radiossa edelleen ja saavat mielet herkistymään.

Vierailleepa esityksissä 60-l lapsille tutut tv-hahmot Onni Klovni ja taikuri Fakiiri Kronblom Sirkus Papukaijasta. Suolaa, suolaa, enemmän suolaa ja aina onnistuu! Kyllä kesällä onnistuu, sillä KulmanKundit live-bändi on vihkiytynyt kappaleiden säestykseen.

www.johnnyperkka.com

Käsikirjoittaja Katariina Leino
Ohjaaja Auli Eskola

SuomiRock jytisee suositussa Koirakiven kesäteatterissa kesällä 2016

Koirakiven kesäteatteri esittää heinäkuun alussa kahden viikon ajan tarinaa 1980-luvun Tuuliajolla -kiertueesta, jolloin joukko Suomirock- yhtyeitä (Hassisen kone, Eppu Normaali, Juice Leskinen ja Yö) purjehti sisävesilaivalla Saimaan rantakaupungista toiseen.

Näytelmän käsikirjoitus on Katariina Leinon ja ohjauksesta vastaa monivuotisella kokemuksellaan Auli Eskola.

Kesäteatterin yhdessä pääroolissa näyttäytyy Eino Virtanen (Eetu Virlander), joka on henkeen ja vereen urheilutoimittaja. Kuin salama kirkkaalta taivaalta, hänet lähetetään tekemään juttua suomirock-muusikoiden Tuuliajolla -kiertueesta. Vastalauseet, eikä edes äiti Hellän (Niina Konttinen) kanssa varattu Teneriffan matka auta, kun manageri Kurppa (Jari Leppä ja Ossi Kettunen) komentaa äidin kultapojan Heinävesi-laivalle. Hieman pitkin hampain Eino aloittaa musiikkitoimittajan matkansa, jonka myötä hänen elämänsä mullistuu monin tavoin.

Sydämiä ja salamoita lentelee suuntaan jos toiseenkin, kun Eino tapaa laivalla Tia-Marian (Marjukka Hartonen ja Sanni Laurikainen). Kuinka käy Einon, kun Heinävesi irtoaa lähtöatamasta kohti Saimaan aaltoja kyydissään rellestäviä rock-muusikoita, hurttia huumoria, kauniita naisia sekä 80-luvun kuuminta suomirockia?

Näytelmä sisältää teemansa mukaisesti paljon suomirock -kappaleita; Juicelta (Panu Konttinen) Manserock, Musta aurinko nousee, Outoon valoon ja Rock’n roll’n blues’n Jazz. Martti Syrjältä (Olli Marjalaakso) mm. Pidetään ikävää, Baarikärpänen. Hassisen koneelta Levottomat jalat, Tällä tiellä ja Rappiolla. Yö-yhtyeen kappaleista näytelmässä kuullaan mm. Joutsenlaulu, Tia-Maria sekä Särkynyt enkeli.

Paljon on mukana muitakin kappaleita, kuten Saimaan valssi ja Maamme laulu. Kaikissa kappaleissa yleisö saa totta kai laulaa mukana KulmanKundit -bändin säestäessä.

Koirakiven kesäteatteri 2015

Aikuinen nainen – musiikkikomedia

kirjoittaja Arto Nieminen
ohjaaja Auli Eskola

Koirakiven kesäteatteri valmistaa kesäksi 2015 Aikuinen nainen -musiikkikomedian Paula Koivuniemen monien hittien ympärille. Näytelmä on lämminhenkinen ja romanttinen aikuisen naisen kasvukertomus inhimillisyyteen ja rakkauteen. Käsikirjoitus on Arto Niemisen ja ohjaus Auli Eskolan. Näytelmän pääosassa Berithinä nähdään Ida Raekorpi ja muissa rooleissa tuttuja ja uusia kasvoja.

 

Näytelmässä seikkaillaan viekkaan Pernojan suvun ja odottamattomien parisuhteiden herkullisissa kiemuroissa. Ohjaaja Auli Eskolan mielestä Arto Niemisen käsikirjoitus on taitavaa dialogia ja hersyvää kuultavaa. Näytelmä tarjoaa upeita tulkintoja lukuisista Paula Koivuniemen tunnetuiksi tekemät iskelmät mm. Vain rakkaus, Älä sano, että rakastat mua, Kuuleko yö, Yöperhonen ja tietenkin Aikuinen nainen.

Näytelmän ensi-ilta on heinäkuun kymmenes päivä ja esityksiä tullaan näkemään yhteensä kaksitoista.

KOIRAKIVEN KESÄTEATTERISSA 2014 TEUVO JA PAPERITAIVAS – LEEVI AND THE LEAVINGS MUSIKAALI

Teuvo ja Paperitaivas on hauska ja koskettava yhteiskunnallinen musiikkinäytelmä rakennemuutoksesta pikkupaikkakunnalla, jossa paikallista tehdasta uhkaa lakkauttaminen.

Näytelmän on kirjoittanut Marianne Tikkanen ja musiikki on Gösta Sundgvistin tuotantoa. Ohjaajana on draaman ja komiikan teatterinmoniottelija Auli Eskola. Näytelmän äänentoiston ja musiikin tulee tarjoamaan iskelmä/pop/rock –musiikin puoliammattilaiset Kulman Kundit, kapellimestarina Vesa Tirri.

Teuvo ja Paperitaivas musiikkinäytelmä kertoo tehtaan vuorotyöporukasta, jolta menee työt alta. Työn merkitys on erilainen eri ihmisten näkökulmasta: toisille tehdas edustaa taivasta, toisille tylsää elämää tehtaan varjossa. Kukin arvioi elämäänsä uudelleen, kun siltä putoaa pohja pois. Moni löytää uuden kiinnostuksen kohteen tehtaan ulkopuolelta ja kääntää elämänsä suuntaa. Tarinan höysteenä on runsaasti nykyajan ilmiöitä.

Näytelmän pääosassa Teuvo (Jannu Löyskä) on vuorotyöläinen, kuten isänsäkin aikanaan. Vaikka tehdasta ei paikkakunnalla ole tapana kritisoida, Teuvo haluaisi rahoittaa kalliin ralliharrastuksensa jollain muulla kuin kolmosvuoron varamiehen palkalla. Hän päättää etsiä rikkaan vaimon. Tehtaan uusi johtajatar Laura Jurvanen (Ida Raekorpi) tuntuu sopivalta, mutta sitten tulee ilmoitus tehtaan lakkauttamisesta. Kumpikaan ei halua tehtaan loppuvan, joten yhdessä Teuvo ja Laura yrittävät keksiä keinon jatkaa tehtaan toimintaa.

Koirakiven kesäteatterin näyttelemisestä innostunut harrastajaryhmä valmistaa ensi kesäksi kaksitoista esitystä. Ensi-ilta on jo heinäkuun ensimmäinen päivä. Katsojat tulevat löytämään rooleissa tuttuja heittäytyjiä ja laulajia esim. Niina Konttinen, Keijo Komppa, Ossi Kettunen, Stiina Ruuth, Veera ja Noora Lyömiö, Aki Pekkanen ja muita useissa joukkokohtauksissa.

Mutta näytelmä ei olisi Koirakiven nuorisoseuran näytelmä, jollei siinä olisi kaikkien pitämä kylän oma poika, komedianosaaja sananhallitsija Jari Leppä. Ensi kesänä hän tuo tuulahduksen hallinnon ja politiikan huipulta, ministeri Kaaran roolissa. Uusia kasvoja tullaan näkemään mm. Teuvon mummoa, iloinen karjalaismummo, esittäjänä Mirva Koppi.

Ensi-iltana heinäkuun ensimmäisenä päivänä Koirakiven kylässä Mäntyharjun ja Pertunmaan rajalla 5-tien välittömässä läheisyydessä ilahdutetaan katsojia yli kaksi- miltei kolmella kymmenellä kappaleella esim. Teuvo, maanteiden kuningas, Laura, Kyllikki, Sopivasti lihava, Tikapuut taivaaseen, Vasara ja nauloja, Mitä kuuluu – Marja-Leena, Elämää ja Muotitietoinen ja monia muita Leevi and the Leavingsin tämän päivän radiohittejä -tietysti myös Raparperitaivas ja Onnelliset.

Unelma Onnesta


Koirakiven Kesäteatteri esittää näytelmän kesällä 2013
Unelma Onnesta
Musiikkinäytelmä kolmen nuoren miehen unelmista ja niiden toteutumisesta 80-luvun musiikkihelmien ryydittämänä
kirj. Marianne Tikkanen
ohj. Auli Eskola
Käsikirjoittajan terveiset!
Marianne Tikkanen kirjoittaa musiikkipitoisia näytelmiä vapaa-aikanaan vastapainoksi insinöörin päivätyölleen. Hänen kynästään on lähtöisin monessa paikassa esitetyt Badding, Kirka ja Teuvo-musikaalit, joista Kirka (Hetki lyö) on kirjoitettu nimenomaan Koirakiveen tilaustyönä. Musiikkinäytelmät ovat haastava teatterin laji, mutta Koirakivi on joka kerta ylittänyt odotukset.
”Unelma onnesta” käsikirjoitus syntyi musiikki edellä. 80-luku oli Suomi-rokin kulta-aikaa ja tämä mehukas musiikki haluttiin näyttämölle. Sen jälkeen pidettiin muisteluilta. Porukka kertoi ekasta työpaikasta, maatalouden murroksesta ja konserteista, joissa käytiin. Itse muistan Pentti Kourin ja Tsernobylin, koska harjoittelimme juuri sinä keväänä Geiger-mittarin käyttöä.
Näistä aineksista kehittyi kasarimusikaali rakkaustarinoineen. Toivon, että sinäkin viihdyt ja löydät itsesi, tuttavasi tai vaikkapa lempikappaleesi näytelmästä. Oikein hyvää ja nostalgista teatteri-iltaa kaikille toivoo Marianne!

KOIRAKIVEN KESÄTEATTERI 2013
Unelma Onnesta Suomi-rock musiikkinäytelmä
kirj. Marianne Tikkanen ohj. Auli Eskola
Unelma Onnesta on musiikkinäytelmä 80-luvun nousukaudesta Suomi-rokin hittien tahdissa.
Eletään vuotta 1986, kun maailma oli vielä vakaa. 80-lukua voidaan pitää nykyisen kulutushysterian kehtona. Se on lähihistorian pisin taloudellisen kasvun kausi ja kaikki pääsivät nauttimaan huimasta elintason noususta ennen 90-luvun devalvaatiota ja lamaa. Tarina kertoo kolmen kaveruksien, Maken (Jan-Erik Löyskä), Jartsan (Aki Pekkanen) ja Penan (Olli Marjalaakso), kautta unelmista pikku maalaispaikkakunnalla. Mukana on monia unohdettuja ilmiöitä valuuttalainoista happosateisiin. 80-luku oli musiikillisesti Suomi-rokin kulta-aikaa ja monet kappaleet ovat hittejä tänä päivänäkin, niin kuin näytelmän musiikkia Dingosta Tuomari Nurmioon – Eppuja ja Popedaa unohtamatta.”
Koirakiven Kesäteatteri on esittänyt menestyksekkäästi useita musiikkinäytelmiä esim. ”Baddingistä”, Olavi Virrasta, Irwin Goodmanista, ”Kirkasta” ja Heinähatussa ja Vilttitossussa oli haastavaa Iiro Rantalan musiikkia. Kaikista yleisö on pitänyt. Nyt kesällä 2013 esiintyjiä ja taitavia lauluntulkitsijoita on säestämässä Kulmat Kundit – bändi osittain uudistettuna ammattisoittajilla. Musiikinjohdosta vastaa Mäntyharjun oma mies Vesa Tirri, joka johti Hetki Lyö -musiikkinäytelmässä Panu Konttisen ja Satu Iso- Kuortin ja muiden esittämiä ”Kirkan” musiikkikappaleita.
Kesän 2013 estradille kokoontuvat laulamaan ja esiintymään mm. Jan-Erik Löyskä, Aki Pekkanen, Olli Marjalaakso, Satu Iso–Kuortti, Panu Konttinen, Nina Konttinen, Ida Raekorpi, Jari Leppä, Keijo Komppa, Ossi Kettunen, Stiina Ruuth, Eliisa Ruuth, Veera Lyömiö, Elina Hölttä, Saana Lyömiö, Noora Lyömiö, Topias Parkkinen, Petri Sihvo, Sini ja Sanni Antinniemi, Marko, Teija ja muita harrastajia ja lapsia. Liput myydään netissä ja portilta jos tilaa jää. Harrastajateatteriohjaaja ja monitaiteellinen Auli Eskola uskoo kesällä katsomoiden täyttyvän ääriään myöden. – Tästä tulee kaikkien aikojen hienoin kesäteatteriesitys ja kunnian osoitus sekä kesäteatteri tekemiselle että Suomi-rockille, vakuuttaa monivuotinen ohjaaja Auli Eskola.

Vääpeli Körmy Taisteluni Min Kamp

On Koirakiven kesäteatterin kesän 2012 esitys

Ere Kokkosen kirjoittaman ja ohjaaman samannimisen elokuvan näytelmäksi on sovittanut Kimmo Lavaste ja sen ohjaa tuttuun tapaan Auli Eskola.

Vääpeli Körmy ja Taisteluni Min kampp -näytelmässä koko Suomen armeija on lomautettu, määrärahojen puutteen vuoksi, lukuun ottamatta Räyhärannan sissikomppaniaa, jonka joku pääesikunnassa lienee unohtanut. Kansainvälisen politiikan kiemuroiden vuoksi Suomi onkin yhtäkkiä sotatilassa ja yhden ainoan komppanian voimin. Tämäkin komppania koostuu naisista, muutamasta alikersantista ja epätoivoisesti ylennystä odottelevista upseereista. Mutta onneksi vastassa on vain Ruotsi, yksi maailman tunnetuimmista sotilasmaista.

Vääpeli Körmy on ”Pääesikunnan” unohtamassa Räyhärannan varuskunnassa toimivan sissikomppanian vääpeli, komppanian äiti, jonka vastuulla ovat ylemmiltä upseereilta saapuvien käskyjen ja ohjeiden toteuttaminen sekä varuskunnan sotilaiden kouluttaminen. Körmy on huippu sotilaallinen henkilö, joka joutuu sekä varuskunnan sotilaiden ”jäynöjen” kohteeksi ja myös ylempien upseerien toisinaan naurettavien käskyjen välikappaleeksi.

Meidän kesäteatterin katettu hieno kiinteä 450 henkinen katos pitää katsojat kuivina sateellakin.

Vääpeli Körmy Taisteluni Min kampp sotilaallisen komedian pyörteissä nähdään vanhoja tuttuja esiintyjiä kuten kylän omia miehiä, kansanedustaja Jari Leppä ja Marko Hänninen sekä uutena Pertunmaan kunnalliselämän vaikuttaja Risto Salminen ja naissotilaallista osaamista tuo juuri kesällä varusmiespalvelun päättävä Minna-Mari Konga.

Olemme nyt uudistaneet kesäteatterin lipunmyyntiä. Lipun voi itse valita halutulta vapaalta istumapaikalta, lunastaa ja tulostaa osoitteesta parhaattapahtumat.fi. Vapaita paikkoja myydään perinteisesti myös portilta ennen esityksen alkua.

Kesän 2011 esitys, Sinikka ja Tiina Nopoloitten kirjoittama näytelmä Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset, tarjoaa ohjaaja Auli Eskolan mielestä jokaisen katsojan kesäiseen päivään lämpöä, iloa ja riemua.

Heinähattu (Juulia Styrman) ja Vilttitossu (Sanni Antinniemi) ovat rakastetut tytöt, joille sattuu ja tapahtuu. Tässä näytelmässä he selvittelevät salaisuuksia kesähuvilalla ja oikein urakan takaa.

Yleisöä on vetänyt Koirakiven kesäteatteriin musiikkipitoiset elämäkertatarinalliset näytelmät.

Marianne Tikkasen kirjoittama kantaesitys, Kirka Babitzinista kertova Hetki lyö – musiikkinäytelmä, nosti kesällä 2008 Koirakiven kesäteatterin maakunnan suosituimpien

Nyt tänä kesänä Eskola takaa hauskuuden viime kesän yleisön lemmikeiksi nousseiden poliisihahmojen muuntumisella vielä hauskemmiksi poliiseiksi Isonavaksi (Keijo Komppa) ja Rillirouskuksi (Hannu Närhi) ja niin ikään taiteellisiksi Rubensin veljeksiksi.

Vilttitossun ja Heinähatun fiiniä ja ”ai niin” aina oikeassa olevaa äitiä Koirakiven kesäteatterin estradilla debytoi Liisa Lehto ja isää Pertunmaa Idois -sketsissä kunnostunut ilmakitaristi Harri Nieminen. Mainita täytyy ehdottomasti niin kermaleivosmakeat ja hemaisevat Alibullenin neidit (Stiina Ruuth ja Noora Lyömiö).

Kaiken kruunaa laadukas Iiro Rantalan säveltämä musiikki, jonka tukee näytelmää. Lauluja tulkitsemaan kiipeää harjoittelijaohjaajana ja monena kesänä esiintynyt Ida Raekorpi sekä monta kesää mukana olleet nuoret Lotta Kohonen, Eliisa Ruuth, Sini Antinniemi ja Veera Lyömiö.

Koirakiveläiseen tapaan lavalla nähdään paljon lapsia ja nuoria esim. Topias Parkkinen, Oskari Nieminen, Riku Honkanen ja Aliisa Kahr.

 

Pikku Pietarin Piha

Lasten, nuorten ja aikuisten tekemä näytelmä koko perheelle

Kirjailija: Aapeli

Dramatisointi: Taisto-Bertil Orsmaa

Ohjaaja: Auli Eskola

Apulaisohjaaja: Minna-Mari Konga

 

Reteesti Vaan (2010)

Kirjailija Risto Hakola, Ohjaaja Auli Eskola

Auli Eskolan ohjaama musiikkinäytelmä valottaa kansansuosioita saavuttaneen ja ennen aikaisesti kuolleen Irwin Goodmanin alias Antti Hammarbergin elämää suosionsa huipulla vähän ennen 1970-lukua.

Kirjailija Risto Hakolan teksti on kuvausta Polvijärveläisten nuorten haaveista päästä toteuttamaan unelmiaan. Esteenä vaan on nuorten isä Aapo, pontikkatehtailija, jota esittää kansanedustaja Jari Leppä. Kesällä katsoja saa kuulla monia Irwinin tuttuja kappaleita esim. Ei tippa tapa, En kerro kuinka jouduin naimisiin, Kun ei rahat riitä, Ryysyranta ja Reteesti vaan toteuttamaan unelmiaan ja käyttämään omia lahjojaan. Irwin Goodmania esittää Koirakiven Baddingistä tuttu Ari Leppäkangas ja Rafena näytellyt Antti Saarinen esittää Veksi Salmea.

Musiikista vastaa Olavi Virrasta -musiikkinäytelmästä tuttu kosketinsoittaja virtuoosi, Pepe Niilahti, jonka on nähty soittavan mm. Meiju Suvaksen bändissä. Kitaraa tulee soittamaan Jokke Kuitunen, joka on oikeasti säestänyt Irwinin taustoja levylle, ollut hänen keikalla soittamassa ja vieraillut Irwinin luksus asunnossa, Ryysyrannassa. Aria ja muita solisteja kevään mittaa opettaa laulamisessa tuttuun tapaan Pete Nikulainen Hirvensalmelta.

Hetki lyö (2008 ja 2009)

Hetki lyö – musiikkinäytelmä Kirill ”Kirka” Babitzinista

Reilu 40 vuotta ensilevyn jälkeen soi Kirkan läpimurtokappale laulajalegendasta kertovassa musiikkinäytelmässä. Näytelmä saa kantaesityksensä heinäkuussa 2008 Koirakiven kesäteatterissa Mäntyharjulla.

Tämän kesän näytelmäprojekti pohjaa edellisten Rauli ”Badding” Somerjoki ja Olavi Virta –musiikkinäytelmien tuomaan kokemukseen ja suureen suosioon. Kesän 2008 teksti on tilattu Badding-näytelmän käsikirjoittajalta Marianne Tikkaselta.

Näytelmä kertoo Kirill ”Kirka” Babitzinin elämän tärkeimmistä tapahtumista: lapsuuden ajasta, teini-iän bändikokemuksista, nopeasta noususta kansansuosioon ja huipentuen Mestarit areenalla konserttiin, toteaa ammattimaisella rauhallisuudella Koirakiven monivuotinen ohjaaja Auli Eskola.

Kirka – musiikkinäytelmä uudelleen Koirakivessä

Hetki lyö -musiikkinäytelmä sai viime kesänä huikean suosion Koirakiven kesäteatterissa. Esityksen näki yli 5000 katsojaa. Siispä tulevana kesänä 47 hengen harrastajanäyttelijäryhmä nousee uudelleen lavalle! Olemme tiivistäneet käsikirjoitusta ja kehittäneet esityksen näyttämöllistä ilmaisua. Katsojat tulevat näkemään taas mahtavan harrastajaesiintyjien ja soittajien voimainponnistuksen.

Ensi-ilta on jo juhannuksen jälkeisellä viikolla perjantaina 26.6. eli kaksi viikkoa aikaisemmin kun edellisenä kesänä. Esityksiä on kaikkiaan kymmenen, joista viimeinen heinäkuun toisen viikon perjantaina. Viimeinen esitys tulee olemaan huikea päätös meille tekijöille sekä kaikille Kirka faneille, sillä Kirka fan Club on ennakkovarannut tästä esityksestä 200 istumapaikkaa.

Olemme uudistaneet lipunmyyntiämme Koirakiven kesäteatterissa niin, että nyt voi paikkalipun esitykseen ostaa suoraan netistä. Nettiosoite on löydettävissä Koirakiven nettisivuilla, josta löytyvät myös esityspäivät ja -ajat.

Musiikkinäytelmä Hetki lyö on ensi kesänäkin visuaalisesti kaunis kunnianosoitus lahjakkaalle, poisnukkuneelle, Kirill ”Kirka” Babitzinille. Näytelmän runko on Kirkan musiikki ja hänen elämänkäänteensä, vaikka osa näytelmästä on fiktiota.

Kirkaa tulkitsee uudelleen viime kesän yleisön suosikki Panu Konttinen. Yhtälailla tulemme näkemään katsojia hurmanneen Satu Iso-Kuortin mahtavana Muskana loppukappaleessa Krokotiili Rock. Koirakiven kesäteatterintaiteellisena johtajana huseeraa tuttuun tapaan Auli Eskola Mäntyharjusta.

 Ohjaustyö onkin haasteellinen, sillä näyttelijöiden ikäjakauma on suuri. Mukana on niin viime kesän osaajia, välillä huilaamassa olleita lahjakkuuksia kuin ihan uusia harrastajiakin. Mukaan saadaan myös Koirakiven oma poika,kansanedustaja Jari Leppä. Dannyä tulee esittämään tuttu kasvo Tarmo Laitinen ja juontajapariksi Nina Konttinen sekä uusi lahjakkuus Mika Vanhatalo. Mahtava Kulman kundeiksi itseään tituleeraava bändi harjoittelee jo kovaa vauhtia. Ensi kesän kitaristi on Badding – näytelmästä tuttu Vesa Karhula. Katsojille kuultavaksi saadaan uusiakin kappaleita.

Tervetuloa nauttimaan

Auli Eskola

Olavi Virta (2007)

Tähdet -teemalle jatkoa Koirakiven Ns:n kesäteatterissa

Koirakiven nuorisoseuran Koirankulman kesäteatterissa jatketaan musiikkinäytelmien parissa, viimekesäisen Tähdet tähdet –näytelmän onnistuneen toteutuksen ja suosion siivittämänä. Tänä kesänä vuorossa on Tähti ja meripoika, musiikkinäytelmä Olavi Virran ajasta. Näytelmän ohjauksessa vastaan tuttuun tapaan useiden vuosien kokemuksella Auli Eskola. Tämä Arto Niemisen kirjoittama musiikkinäytelmä on Auli Eskolan mukaan napakkaa tekstiä ja dialogit nauruhermoja kutkuttelevia. ”Parasta kokonaisuudessa ovat tietenkin Olan ikivihreät laulut”, jatkaa Eskola. Musiikin ohjaajaksi on tälle kesälle löytynyt musiikin moniosaaja Pertti Niilahti Hartolasta ja laulujen opetusta näyttelijöille antaa Pete Nikulainen Hirvensalmelta.

Olavi Virran tähtiroolissa nähdään Koirakiven pitkän linjan teatterilainen Keijo Komppa, joka tulkitsee tangoa taidokkaasti kuin Ola ikään. Komeaääninen on myös Panu Konttinen, joka tekee kesäteatteridebyyttinsä meripojan eli Ilpon roolissa. Ilpon salaisena rakkautena, Olaviin hullaantuneena Marja-tyttönä loistaa Satu Iso-Kuortti. Satun lisäksi muutkin viime kesänä Koirankulman näyttämölle päätyneet Nipulinkylän tytöt eli Niina Konttinen ja Anita Mäntynen sukeltavat myös Olavi Virran aikaan, Niina räväkässä roolissa Marjan ystävättärenä ja Anita tähden Irene-vaimona. Viime kesän löytö eli Baddinginä vakuuttanut Ari Leppäkangas esiintyy kahdessa roolissa, ja toki mukana on myös useiden vuosien näyttelijälahjakkuus Jari Leppä, joka nähdään tällä kertaa tuottajan roolissa.

Koirakiven teatterista maailmalle ponnistanut Janne Kyyhkynen nähdään tänä kesänä jälleen Mikkelin kesäteatterissa, jossa hän hurmaa Kävellen kotiin –näytelmän Henrik Cajanderina. Tähti ja meripoika -näytelmässä Kyyhkystä kuullaan

Scroll to Top